Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо реши да сложи край на кариерата

...
Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо реши да сложи край на кариерата
Коментари Харесай

Една легенда си отива! Фернандо Алонсо приключва с Формула 1

Двукратният международен първенец Фернандо Алонсо реши да постави край на кариерата си във Формула 1. Испанецът разгласява прочувствено видео за довиждане в своя Туитър акаунт, а по едно и също време с това Макларън публично потвърдиха новината. Ето какво се споделя в формалното изказване на тима, представено от sportal.bg:

" Макларън Рейсинг удостоверява през днешния ден информацията, че двукратният международен първенец Фернандо Алонсо няма да се състезава във Формула 1 през 2019. Фернандо, който навърши 37 през юли, се състезава в своя 17-и сезон, пети с Макларън, и е завоювал 32 победи, 22 пол позиции и 97 подиума до днешна дата. Освен неговите две международни трофеи, през 2005 той стана най-младият международен първенец в историята на Ф1, а три пъти е бил подгласник ".

" Фернандо е освен извънреден дипломат за Макларън, само че и за Ф1 " споделя шефът на тима Зак Браун. " Неговите 17 години в спорта, като един от най-изтъкнатите от своето потомство и без подозрение един от най-великите във Ф1, прибавиха нов слой в богата история на Формула 1. "

" За всеки настава време да направи смяна и Фернандо реши неговата да настъпи с края на сезона. Ние почитаме неговото решение, макар че той се намира в най-хубавата форма за цялата си кариера. Откритият ни разговор с Фернандо ни даде опция да се подготвим за подобен вид ".

" Оценявайки неговото бъдеще през последните няколко месеца, означаваме, че той остава все по този начин конкурентноспособен. Той продължава да се състезава на оптимално високо равнище и ще продължи да го прави и в оставащите девет старта до края на сезона ".

" Знам, че целият отбор ще се причисли към мен, с цел да отдадем заслуженото на Фернандо за огромния му принос към Макларън. Той е легенда за шампионата и за тима. Фернандо е значима част от историята и ще се причисли към всички останали популярни водачи, карали за Макларън в историята. От името на Шейх Мохамед, Мансур и целия ръб, пожелаваме на Фернандо триумф в бъдеще ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР